14 Haziran 2014 Cumartesi

Web sitenizde sosyal medyanın rolü nedir?

Son yıllarda web sayfalarının adeta vazgeçilmez olmazsa olmazlarından sosyal medya hayatımızda hızla yerlerini aldı. 

Bunlardan başlıca ve en popüler olarak kullanılan Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, gibi ismini dahi bilmediğimiz onlarca sosyal medya paylaşım platformu kullanılmaya devam ediyor.

Peki neden ? bu kadar sosyal var? 
Benim fikrimi soracak olursanız aslında hemen hemen tüm sosyal medyaların çalışma prensipleri aynı, Metin, döküman, fotoğraf ve video gibi internet ortamına atabileceğiniz dosyaları görmesini istediğiniz topluma kuruluşa insanlara kişiye yada kişilere bu editörler sayesinde paylaşarak göstermek.

Fakat her birisinin görevleri farklı farklı örneğin; bir youtube video paylaşım sitesinde genelde %99 video yüklenir ve insanların beğenisine sunulur. Daha hızlı insanlara erişimini sağlamak ve son kullanıcıya ulaşmasını sağlamaktır. 
Bu bir nevi alışkanlıktan gelen bir unsur da diyebiliriz. Aynı işlemleri facebook ve twitter da da yapabiliriz. Fakat video paylaşım deyince akla ilk gelen tabiki youtubedir. İşte birden fazla sayıda sosyal medya paylaşım sitelerinin ve platformlarının olma sebebinin çoğunu aslında bize yanıtlıyor. 
Sosyal Medyanın hayatımızdaki yeri ve önemi
Antalya web sitem tasarım ekibi.


Bir başka örnek ile anlatacak olursak; instagram hesabı genelde fotoğraf paylaşım sitesidir. % 99 oranında da burada fotoğraf paylaşımı yapılmaktadır. Bu aslında bir nevi moda ve farklılık yaratma gibi bir duygu da diyebilir. 

Aslında sosyal medyanın günlük hayatımızda işlerimizi kolaylaştırdığını söylemek mümkün. Foursquare sosyal medya sisteminde tamamen kullanıcıya uygun yiyecek üzerine restaurantlar barlar cafeler oteller tarihi eserler ve daha bir çok gezip görülecek yerlerin bilgisini verir. 

Peki bu sistem nasıl çalışır.?
Aslında bu sistemi biz kendimiz oluşturuyoruz. Daha açık konuşmak gerekirse çok güzel bir tatil beldesine gittiniz. Ve oradan memnun kaldınız. Bu yerde bu program sayesinde check in yapıp bu yere özgü bilgileriniz varsa burada paylaşabiliyor. Yada başka bir kaynaktan bilgiler edinerek geldiğiniz tatil beldesine bu verileri kendiniz giriyorsunuz. 

Niye gireyim ki ? ne gerek var? da diyebilirsiniz. Firmaya otele yada nereye ise telefon açar bilgileri alır bakarım keyfime" de diyebilirsiniz.

Fakat hiç kimse sizin yaşadığınız tecrübeyi, başka bir dille, başka bir söyleyişle, başka bir kişiye olup biteni, duyguları tüm olayları iyi yada kötü heyecanı anlatması mümkün değildir. İşte bu sayede aynı yere gelen binden fazla insan check in yaparak geçirdiği günler saatler içerisinde olup bitenlerin bir nevi özetini iki cümle ile anlatabiliyor. Bir sonraki gelecek insanlara aslında rehberlik yapmış oluyor. 

Sizde web sayfamda sosyal medya yer alsın istiyorsanız bizi çekinmeden arayabilirsiniz. 

İletişim bilgilerimiz: 
Cep Tel : 0543 216 4474



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder